Такъв арест с толкова много шум. Струва ми се съшито с бели конци. Това каза Тихомир Стойчев, бивш директор на Централната служба за борба с организираната престъпност (ЦСБОП) във връзка с ареста на висши служители в ГДБОП по обвинение, че са опъвали чадър над определени нарокразпространители в България срещу заплащане

Някакви извикали първият човек в тази служба и му предложили 5000 лв. Доколкото зная толкова му е заплата. Такъв високопоставен служител, който познава добре вътрешната ситуация, има представа какъв е международният обем, не трябва да каже "Добър ден" на такива хора за тези пари, заяви Стойчев в ефира на bTV.

Той уточни, че печалбата на тези групи е около 30 млн. лв. годишно от разпространение на вътрешния пазар, средно по 100 000 лв. се дават на месец за гарантиране на чадъри.

По думите му интерес от подобен удар по ГДБОП има самият контингент от наркоразпространители. И напомни, че част от тях имат влияние върху политическите кръгове у нас.

След акцията в ГДБОП било важно да не се смени едно покровителство с друго

След акцията в ГДБОП било важно да не се смени едно покровителство с друго

Според Тихомир Безлов нямаме достатъчно механизми за контрол над високопоставените служители

Той заяви, че такава операции е трябвало да бъде съгласувана и на политическо ниво, тъй като сега ефектите ще бъдат навън по отношение на нашите партньори. Ние отиваме да си партнираме с България, но знаем ли кой, с кого е вързан, биха си казали те, допълни бившият директор на Централната служба.

Припомняме, че шефът на отдел "Наркотици" в ГДБОП бе арестуван в четвъртък след получаване на подкуп. Според разследващите той е осигурявал чадър на наркогрупи. Арестувани са още двама полицаи - шефът на сектора за борба с наркотици и още един служител. По-късно в петък - шефът на ГДБОП Ивайло Спиридовнов и зам.-гланкият секретар на МВР също подадоха оставки.