Директорът на Националната следствена служба (НСлС) Ангел Александров заяви в предаването "Здравей, България" на Нова телевизия, че е получавал заплахи от Румен Овчаров по случая с Красимир Георгиев.

Александров заяви, че те са били с цел той самият да не споменава името на Георгиев по аферата „Топлофикация".

Припомняме, че Красимир Георгиев е важен свидетел по делото "Топлофикация" и е собственик на фирма "Фронтиер".

По същия проблем следователката Татяна Шарланджиева бе обвинена, че е съобщавала предварително на Георгиев въпросите, които ще му задава като свидетел по делото за "Топлофикация", като Ангел Александров поиска и дисциплинарно наказание за следователката.

Директорът на НСлС допълни, че лично Румен Овчаров е искал обяснение от него защо Александров и неговият екип работят по този случай и кога ще престанат да се занимават с него.

Александров заяви, че натискът, който той е получил, за да спре работата на НСС по случая Красимир Георгиев, е бил от външни хора.
Именно те, по думите на Александров, са отправили заплахи към него, като по думите му, са му казали какво ще му се случи, ако не спре да се занимава с този въпрос.

Директорът на НСлС отказа да назове имената на хората, които са замесени в конфликта.

"Анализирайки доказателствата, не мога да направя такъв генерализиран извод, че Румен Овчаров е в основата на това, което се е случвало в "Топлофикация", заяви Ангел Александров.

Директорът на НСлС е уведомил неформално главния прокурор Борис Велчев за отправените заплахи.

Припомняме, че вчера Борис Велчев заяви, че предстои снемане на обяснения от всички лица замесени в този скандал, в това число и от следовател номер едно Ангел Александров.

Малко след като изпълнителният директор на БТХолдинг обяви, че шефът на Националното следствие Ангел Александров е искал пари от него, както и документация, Александров заяви, че зад цялата тази история стои министър Румен Овчаров.

Следовател № 1 уточни, че причината, която го спира да даде Лачев под съд, е че и той е жертва на сценария, по който вървят тези медийни атаки срещу него.