Предприемаческата инициатива в реалния сектор е в основата на генерирането на икономически растеж и устойчиви работни места, това припомнят от Асоциация на организациите на българските работодатели (АОБР) в своя позиция в защите на предприемачите.

Предприемачите отчитат по-малко инвестиции тази година

Предприемачите отчитат по-малко инвестиции тази година

Увеличаване на производствения капацитет се очаква през 2017 г.

Писмото им е изпратено по повод на "негативни обществени кампании, насочени към уронване на престижа и подкопаване на доверието към българските предприемачи". Според асоциацията е неправилно да се правят заключения на основа на единични, изолирани негативни практики.

От АОБР изтъкват още важността на предприемачеството като единственият сигурен път към повишаването на доходите и жизнения стандарт в страната.

"Не бива да отъждествяваме цялото българско предприемачество с псевдо бизнесмени, печелещи неправомерно от държавния бюджет и ощетяващи всички нас чрез корупционни договори или нагласени обществени поръчки" е записано в писмото на асоциацията. Годишно 250 милиарда лева са приходите на компаниите - при едва 6 милиарда лева общ обем на обществените поръчки.

Валери Симеонов: Положението с БМФ било "на печелившите честито"

Валери Симеонов: Положението с БМФ било "на печелившите честито"

Държавата е ощетена с 52 млн. лв. с фалшифицирани съдебни експертизи

Въпреки че в позицията на асоциацията не е споменато конкретно името на Кирил Домусчиев, който е и председател на КРИБ, news.bg припомня, че в края на миналата седмица вицепремиерът Валери Симеонов внесе сигнал до ВКП във връзка с приватизацията на Български морски флот.

Тогава Симеонов изтъкна пред медии, че: "В момента държавата е ощетена с 52 млн. лв. в резултат на фалшифицирани съдебни експертизи и невярно решение в нарушение на закона - за облагодетелстване на братя Домусчиеви".

Кирил Домусчиев дава на съд Валери Симеонов

Кирил Домусчиев дава на съд Валери Симеонов

Заради "кампанията му срещу БМФ"

Тогава председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България Кирил Домусчиев дава на съд вицепремиера Валери Симеонов.

Причината е, че "Симеонов води с голяма арогантност поредната сиклеветническа кампания срещу мен и Български Морски Флот", обяви Домусчиев в личния си профил във Фейсбук.