90 177 превозни средства са се върнали в София на 4 май - последният почивен ден около Великден. Най-много автомобили в посока столицата са пътували по АМ "Тракия" - 28 407. По АМ "Хемус" - 21 079, АМ "Струма" 13 528, София - Калотина - 16 377, по път II-16 през Искърското дефиле - 7001, и по I-1 през Владая - 3 785, отчитат трафик камерите на Агенция "Пътна инфраструктура".

В тази връзка от АПИ отправят апел към шофьорите да планират внимателно времето си за пътуване, да ползват и алтернативни маршрути, да спазват правилата за движение, да карат внимателно и със съобразена скорост, да не се предприемат рискови изпреварвания и да не използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик. Eмоционалното шофиране не гарантира по-кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата.

Близо 500 000 автомобила напуснаха София за празниците

Близо 500 000 автомобила напуснаха София за празниците

От 4 до 9 май в участък от АМ "Тракия" ще има две ленти за София и една за Бургас

Пътуващите от Бургас към София се отклоняват при пътен възел "Стара Загора" на АМ "Тракия" по път I-5 до пътен възел "Стара Загора - Кольо Ганчев". От там по път II-66 ще продължават до пътен възел "Чирпан - Изток", за да се качат отново на АМ "Тракия". Алтернативен маршрут на АМ "Хемус" в посока Монтана и Видин са проходът "Петрохан" и пътят през Искърското дефиле. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ "Струма", уточняват от АЯИ.