Утре се очакват валежи от дъжд и сняг. Шофьорите да карат внимателно и подготвени за зимни условия. Това апелира Агенция "Пътна инфраструктура" АПИ към водачите на автомобили. Те посъветваха шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия и да карат със съобразена скорост.

От АПИ предупреждават, че има възможност за затваряне на определени участъци за почистване и обработване. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.

КАТ с акции на конвейер - погва и шофьорите без колани

КАТ с акции на конвейер - погва и шофьорите без колани

Данните от предишната операция все още се анализират

Утре е определен жълт код за потенциално опасно време и снеговалеж в 20 области в Западна, Централна, Северна и Южна България - Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Перник, София-град, Софийска, Пловдив, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян.

Областните пътни управления следят метеорологичните прогнози по райони и предприемат обработка на настилките срещу хлъзгавост и заледяване.