Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) спира изграждането на 4 мостови съоръжения в участък 2 от АМ "Хемус", на които се работи без технически проект. Най-голямото от тях е с дължина около 1000 м.

При направена проверка е констатирано, че на 26 май 2021 г. на Експертен технико-икономически съвет в АПИ представеният от изпълнителя проект е отхвърлен и е изискано изработването на нов проект. Въпреки това работата по изграждането на 4-те мостови съоръжения е продължила без технически проект, което е в категорично противоречие с нормативната уредба и строителните практики.

Продължава работата на останалите съоръжения и по трасето на участък 2, който е от пътен възел "Дерманци" до връзката с път ІІІ-3005 Радювене - Катунец, включително и п. в. "Каленик" , на територията на област Ловеч. Очаква се строителните работи на четирите мостови съоръжения да бъде подновена след около 2 месеца, когато трябва да бъдат готови техническите проекти на четирите съоръжения.

Припомняме, вчера регионалния министър Виолета Комитова заяви, че ще бъде затегнат контрола във връзка с ремонта по пътищата. "Ремонти ще има, но само с издадено разрешително".

Със строителството на магистрали държавата изкривявала пазара

Със строителството на магистрали държавата изкривявала пазара

Общо мнение на министрите Комитова и Кирил Петков

По-рано днес на съвместен брифинг двамата министри - на МРРБ и на икономиката Комитова и Петков, заявиха, че са достигнали до еднакви изводи по отношение на начина, по който държавата е управлявала парите на данъкоплатците. Със строителството на магистрали държавата изкривявала пазара.