Според мен Беличев ще напусне след вписване на новото ръководство на "Автомагистрали". Това каза министърът на регионалното развитие в служебния кабинет Виолета Комитова в ефира бТВ. Според нея Беличев е добър специалист, но е допуснал грешки. Мисля, че може да се разделим културно.

На въпрос дали държавата има нужда от компанията "Автомагистрали", Комитова отговори с да. "Държавата има нужда от такава компания. Въпросът е в нейното управление", заяви още Виолета Комитова.

След епистоларната комуникация Комитова и Беличев се срещнаха очи в очи

След епистоларната комуникация Комитова и Беличев се срещнаха очи в очи

На срещата бяха обсъдени въпроси относно дейността на „Автомагистрали“ЕАД

Тя коментира и качеството на пътищата у нас. Качеството е проблем, който касае цялото общество. Решили сме с моето политическо ръководство да предприемем няколко много сериозни мерки за подобряване на качеството. Първата е на входа, на започването на някакъв проект, задължително да се случва с обществени поръчки. Също така ще въведем по-голям контрол на пътя. "Когато приключи ремонтът на пътя "х" ще бъде поставен указателна табела, на която ще пише кога и от коя фирма е ремонтиран пътя, ще бъде оставен и номер за връзка, за да може гражданите да сигнализират при нужда."

Друга важна стъпка е строителни дейности да започват само след издадено разрешение за строеж, без значение дали са сгради или пътища, тъй като според Закона за устройство на територията липсата на такова е незаконно.

По отношение на АМ "Хемус" тя заяви, че не е направила нищо, за да спре нейният строеж. "Това са пълни лъжи". Тя увери, че ремонтът продължава.

По отношение на казуса със строителството на "Златен век", регионалният министър подчерта, че скоро ще има решение, като е на финала изработването на становище от екипа на МРРБ. "Златен век" е с дълга история, започнала от 1995 г. с градоустройственото решение, с множество други промени, инвеститори, разрешителни за строеж, с удължавания, спирания, с два закона, които са прилагани.

"Има и политици, замесени в тази история. Има и Столична община с много силно присъствие. Има много сериозни финансови интереси. Случаят е изключително сложен", коментира Комитова.

Кметът на „Лозенец“ сезира главния прокурор за „Златен век“

Кметът на „Лозенец“ сезира главния прокурор за „Златен век“

Сградата е незаконна, според него