Министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова се срещна днес с изпълнителния директор на "Автомагистрали"ЕАД по негова молба.

На срещата бяха обсъдени въпроси относно дейността на дружеството и смяната на ръководството му.

Министър Комитова увери, че всички разплащания от страна на държавата ще продължат без проблем и в срок, а Беличев обеща приемственост.

По-рано днес бившият изпълнителен директор на "Автомагистрали" ЕАД Стоян Беличев обясни защо не напуска поста си. С отворено писмо той отговори на служебния регионален министър арх. Виолета Комитова, че не са разговаряли по тази тема и че бил изпратил шест писма.

Стоян Беличев и Виолета Комитова си пишат писма за "Автомагистрали"
Обновена

Стоян Беличев и Виолета Комитова си пишат писма за "Автомагистрали"

Има "дребни" нередности за 220 млн. лв. по укрепване на несъществуващи свлачища

Малко по-късно служебният министър на регионалното развитие и благоустройство арх. Виолета Комитова отговори на Стоян Беличев - също с отворено писмо.

Тя му предлага, по негова преценка, ако реши, че отговаря на изискванията на МРРБ за прозрачност в работата на "Автомагистрали" и защита на държавните интереси, да кандидатствате при откриване на конкурс за директор на дружеството.

Уволненият шеф на "Автомагистрали" отказва да напусне поста си

Уволненият шеф на "Автомагистрали" отказва да напусне поста си

Стоян Беличев ще обжалва заповедта на регионалния министър

Припомняме и че на 2 юни Сметната палата публикува доклада по одита на дружеството "Автомагистрали", който й бе възложен от депутатите от 44-то Народното събрание. В доклада се констатират сериозни нарушения и заобикаляне на закона за обществените поръчки чрез директно възлагане от страна на държавата на фирма, която не разполага с капацитета да извърши дейностите по поръчките. Автомагстрали" е превъзлагала на други партньори тези проекти. Едновременно с това от МРРБ излязоха с информация, че на дружества са давани аванси по проекти, за които дори не е имало изготвен технически проект и като пример дадоха свлачищата.