"Няма монопол за избора на национални доставчици за тол системата. Има два доставчика и още два, които се чакат". В това увери в сутрешния блок на БНТ проф. Олег Асенов, член на управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

От АПИ обявиха за временно затруднение продажбата на е-винетки

От АПИ обявиха за временно затруднение продажбата на е-винетки

Работи се по отстраняването на затрудненията в продажбата на електронни винетки в търговската мрежа на партньорите на Агенция "Пътна инфраструктура"

Към момента и технически, и организационно ние сме готови за въвеждането на тол системата. Националните доставчици осигуряват възможност за таксуване с бордови устройства, посочи той. По думите му има напрежение за времето за тол таксата и как се възприемат предложените условия. Както всяко ново нещо, има нужда да бъде обсъдено и дискутирано, каза проф. Асенов.

Според него браншът се притеснявал от това, че нямало достатъчно време, нямали бордови устройства и имали нужда от повече информация.

Шефът на АПИ докладва за обиколката по поръчение на Борисов

Шефът на АПИ докладва за обиколката по поръчение на Борисов

Той се срещна с кметовете на Бистрица и Панчарево

От АПИ ще чуят мнението на превозвачите, ще направят необходимите анализи, за да може тол системата да тръгне нормално. "Сега имаме определени претенции, желания и становища, които са важни за нас. Старт на 1 март, за нас план Б няма. Достатъчно време тази инфраструктура е стояла недофинансирана, достатъчно време моделите, по които са се събирали пътните такси не са съответствали на реалната експлоатация на пътната инфраструктура. Въпреки трудностите и напрежението ние ще направим още едно усилие, за да може да стартира системата от 1 март", уточни проф. Асенов.

По повод вчерашната хакерска атака с електронните винетки, проф. Олег Асенов увери, че са отстранени всички проблеми, като се правят анализи от ГДБОП и ДАНС. Той увери, че са взети всички превантивни мерки, така че системата да работи ефективно.

АПИ: Шофьори без винетка няма да се глобяват в границите на Столичната община
Обновена

АПИ: Шофьори без винетка няма да се глобяват в границите на Столичната община

Въпреки че казусът със Северната тангента още не е решен