Близки и приятели изпълниха църквата „Св. Седмочисленици” в София, за да изпратят в последния му път журналистът Димитър Цонев.

Почина журналистът Димитър Цонев
Обновена

Почина журналистът Димитър Цонев

Той бе в реанимацията на Военномедицинска академия

Редица представители на политическия елит също дойдоха – господин Симеон Сакскобургготски, министрите Вежди Рашидов и Меглена Кунева, герберът Красимир Велчев, омбудсманът Мая Манолова и Ангел Найденов, Илияна Йотова, Четин Казак от ДПС, Михаил Миков, Янаки Стоилов, Сергей Станишев, Огнян Герджиков, Даниел Вълчев, лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Певицата Камелия Тодорова също отдаде последно сбогом на Димитър Цонев. С венец го изпрати и бизнес дамата Ваня Червенкова.

За мен е огромна загуба, сподели шефът на БНТ Вяра Анкова.
Димитър Цонев е бил от най-близките й приятели. Митко никога не може да бъде забравен, защото той даваше и получаваше огромна обич, подчерта Анкова. Чак сега тя си дава сметка колко е обичан Митко Цонев.

Не мога да повярвам, че той няма да отвори вратата на студиото и да каже: „Анкова, как беше?” Страхотен човек беше, смята тя.

Беше много добър, много почтен и много професионален човек, според Мая Манолова. Не познавам толкова добър човек сред журналистите и колегите си, изтъкна тя. Цонев винаги е имал възможност да я постави на тясно, но винаги бил почтен.

Един изключително позитивен човек, така си го спомня и Огнян Герджиков - слънчев и изключително интелигентен.
Много ми е мъчно за него, сподели юристът и бивш председател на НС от НДСВ Герджиков.

Според Корнелия Нинова Цонев винаги е бил подготвен за разговорите. Много ще ми липсва, призна тя.

Като съвършен колега го определи и колежката му Цветанка Ризова. За нея той е прекрасен и много добър човек. Спомня си го като спокоен и мъдър. 

И Симеон Сакскобургготски ще запомни Димитър Цонев запомни само с добро. Той самият беше голям добряк, каза той. Имаше феноменално чувство за отговорност, но можел да импровизира в трудни моменти, изтъкна Сакскобургготски. Винаги беше чудесна подкрепа, категоричен бе бившият премиер за него.  

По идея на дъщерята на Митко Цонев Деси той бе изпратен с аплаузи, а подкрепата за него бе снимана с дрон.