На 25 ноември е получен сигнал от столична болница за прието тримесечно бебе, настанено в детска реанимация с два хематома и фрактури на главата. В хода на проведените действия по разследването е задържана 19-годишната майка на детето от с. Скравена. Тя е привлечена като обвиняема, съобщи МВР.

Припомня, че преди седмица в Сандански обявиха ден на траур заради жестоко убийство. Майка уби двете си деца на 3 и 5 години.

А на 19 юли полицията в Перник започна разследване срещу насилие над дете. Причина затова бе публикуван видеоклип в социалните мрежи, където се вижда насилие над детето.

В клипа, заснет от самата майка, се чува как тя оправдава насилието с думите: "Понеже баща ти не те обича и мен не ме обича", преди да бие детето си.

Когато спре разговорът, започва агресията

Когато спре разговорът, започва агресията

Психоаналитикът д-р Огнян Димов за отношенията в семейството

Във връзка с агресията в семейството, психоаналитикът д-р Огнян Димов обясни, че хората трябва да ограничат деструктивното удоволствие в себе си и да приемат реалния живот с реалните граници, а не да ги атакуват непрекъснато. 

Много хора влизат като роби в едни отношения. Това ни доставя някаква особена наслада, защото преповтаряме части от своето минало, обясни Димов и посочи, че в семейството има много агресия, за която ние не говорим и не сме свикнали.

Вчера стана ясно, че по данни на неправителствени организации по време на извънредното положение е отчетен сериозен ръст на случаите на домашно насилие.