Мъж, принуждавал момичета да проституират, е задържан в резултат от оперативни действия на криминалисти от столичното 5-то Районно управление.

Мъжът е 42-годишен и е криминално проявен, съобщиха от МВР. Той е арестуван ден, след като крайно изплашена 19-годишна девойка потърсила помощ в полицията. Тя успяла да избяга от свой познат, който около 20.30 часа на 20 ноември се е опитал да я качи насила в лек автомобил в района на бул. "Ботевградско шосе". Дни по-рано тя била настанена в кризисен център за жени, пострадали от насилие.

По случая е образувано досъдебно производство. В рамките на разследването криминалистите установили, че мъжът подбирал внимателно момичета, запознавал се тях и бързо ги превръщал в секс робини. В създаден от него сайт той публикувал техни снимки, а след обаждане на клиент, лично той е "доставял" на посочен адрес съответното момиче, от което прибирал уговорената предварително.

Спасиха жена при опит да я изведат насила през "Калотина", за да проституира в Австрия

Спасиха жена при опит да я изведат насила през "Калотина", за да проституира в Австрия

Жената е потърсила полицейска закрила и ще бъде настанена в защитено жилище

При несъгласие на момичето, той го принуждавал да изпълнява нарежданията с жестоко малтретиране - връзване с вериги, гасене на цигари по тялото, нанасяне на порезни рани, и заплахи за убийство. Карал девойките и взимат опиати.

Събраните материали по случая са докладвани в Софийска районна. Срещу мъжа е повдигнато обвинение по чл. 144 и чл. 155 от НК и му е наложена е мярка за неотклонение "задържане под стража".

Жандармерия, ГДБОП и полицаи от Плевен и Етрополе удариха трафиканти на секс-робини

Жандармерия, ГДБОП и полицаи от Плевен и Етрополе удариха трафиканти на секс-робини

12 души са с обвинения, двама се издирват, изготвя се европейска заповед за арест