В спец по дивите гъби и билки се е превърнала шефката на бургаския регионален музей Цоня Дражева, пише "Труд".
"Всичко що става за ядене, е познато на археолозите и те го използват, защото понякога условията, в които работят, са тежки и снабдяването с храна е трудно", обяснява тя.
В момента Дражева ръководи разкопките на антично тракийско селище по трасето на магистрала "Тракия" край карнобатското село Железник.
"Следите от селището са доста разпилени.
В замяна на това пък наоколо цари изобилие от печурки и слабо познатата гъба есенна виолетка", добавя Дражева.
Свежата коприва пък служела на нея и колегите й за супа.
alibaba
на 12.11.2007 в 00:05:58 #13"
EVROROMA
на 11.11.2007 в 19:11:30 #12maistora
на 11.11.2007 в 17:16:02 #11KAK
maistora
на 11.11.2007 в 16:59:47 #10...
power
на 11.11.2007 в 16:36:27 #9Минувач
на 11.11.2007 в 16:24:25 #8NikB
на 11.11.2007 в 15:13:10 #7chalamba
на 11.11.2007 в 10:27:38 #6Сърбин
на 11.11.2007 в 09:51:28 #5mahatma
на 11.11.2007 в 09:47:28 #4Сърбин
на 11.11.2007 в 09:26:38 #3Сърбин
на 11.11.2007 в 08:03:59 #2zreest
на 11.11.2007 в 07:08:09 #1