Асфалтът на известното столично кръстовище "Лъвов мост" се напука. На места пукнатините са дълбоки, на места двойно, пукнатините са на четири места, на които кръговото на "Лъвов мост" се свързва с бул. "Сливница", пише БГНЕС. 

Кметът на София Йорданка Фандъкова обясни пред БТВ, че вече е наредила проверка.

Кръговото кръстовище и мостът бяха ремонтирани основно през 2014 г. С реконструкцията на кръстовището бе изградена и нова инженерна инфраструктура: подменен е водопровод, който е бил изграден през 1934 г. Изградени са нови канализационни колектори, реконструиран е дубльорът на Левия Владайски колектор. Превключени са съществуващите сградни отклонения и улични канали към новия колектор. Реконструирани са и топлопровод, електропреносна мрежа, улично осветление.

Консервирани и реставрирани са фигурите на четирите лъва. Оформено бе ново озеленяване и парково пространство, в което са експонирани намерените при реконструкцията археологически структури.

Фандъкова очаква инженерни решения за наводненията на Лъвов мост

Фандъкова очаква инженерни решения за наводненията на Лъвов мост

По думите ѝ проблемът не е в подлеза, а в колектора

Новите пукнатини на "Лъвов мост" предизвикаха шеги на граждани в социалните мрежи, ето и някои от тях:

"Само 3 седмици, след като третият лъч на метрото се счупи по вина на Перловската река, днес Лъвов мост се счупи по вина на стоящите на него лъвове".

"Перловската река е виновна, разруши тунелите на метрото. А Владайската видя от нея и взе, че напука асфалта на Лъвов мост! Горката София, не случи на река!... Ни на Владайска, ни на Перловска!....Лоши реки, като морета са".

"Кръгов мост, пардон, Лъвов мост, и той се напука. Този уникален принос към световното архитектектурно богатство - кръгово движение със светофари, а по средата мост..."

"Готови за ремонт на ремонта".

"Това е заради изригването на Етна. Имаше едно земетресение и във Фукушима тези дни".

"Дано орлите отлетят, преди да е станало късно...", пишат потребители в социални мрежи.

До седмица, или 10 дни, ще се даде ясен срок кога ще бъде възстановено движението по третия лъч на метрото в участъка от "Театрална" до "Хаджи Димитър", добави Фандъкова пред БТВ.

Остава затворен участък от третия лъч на метрото между тези станции, след като преди повече от месец заради авария движението на най-новата линия на метрото бе спряна. Успокоителното е, че проверката е показала, че няма увреда на носещата конструкция, обясни кметът.

Шефът на метрото уверява: Другаде не може да стане такава авария

Шефът на метрото уверява: Другаде не може да стане такава авария

В никой друг участък нямало такова ниво на подземните води