От "Атака" сигнализират, че Централната избирателна комисия извършва закононарушение и не допуска излъчване на представители на партията за представители в Районните избирателни комисии. "Атака" има това право като част от коалицията "Обединени патриоти - НФСБ, Атака и ВМРО" и част от настоящия парламент. Това е потвърдено и от решението на Върховния административен съд №1380 и №1486.

Членовете на Централната избирателна комисия не спазват постановеното от съда и в разрез със закона реже АТАКА от членове в РИК. Съставът на ЦИК продължава да нарушава и равнопоставеността, заложена в коалиционното споразумение между трите партии, като дава всички места в РИК на НФСБ и ВМРО. От "Атака" искат от президента Румен Радев незабавно да прекрати мандата на сегашния му състав и Народното събрание да предложи нов такъв.

Петър Москов не разговаря с Марешки и Симеонов

Петър Москов не разговаря с Марешки и Симеонов

КОД няма място в такава коалиция

Припомняме, коалицията ОП се разпадна в парламента като група след напрежение между лидерите на "Атака" и НФСБ, като на предстоящите избори на 4 април всички формации ще се явят самостоятелно.