Лидерът на "Атака" Волен Сидеров не очаква големи размествания в парламента след изборите. Това стана ясно от коментара му пред Bulgaria ON AIR.

Той посочи проблеми в "Информационно обслужване", което по думите му е под шапката на министъра на транспорта.

Сидеров заяви, че е направено предложение за смяна на борда на директорите на звеното, защото според него там има непрозрачност.

"Там не се знае как се назначават хората и с какъв софтуер се работи. А това е мястото, където накрая се изчисляват изборите и казват: "Вие влизате, вие не влизате", отбеляза той и допълни, че не се съмнява, че се правят машинации.

Каракачанов обяви, че ще участва самостоятелно, просто защото не може да присвои името "Обединени патриоти". Така Сидеров коментира разпада на коалицията, станал ясен преди дни. По негови думи нямало как Валери Симеонов да не е изненадан от подобен развой.

оаоя

Имаме сили да прескочим 4-процентовата бариера за НС и сами, убедени ВМРО

Имаме сили да прескочим 4-процентовата бариера за НС и сами, убедени ВМРО

Воеводите искат да продължат сами визията си за развитие на патриотичното движение

Лидерът на "Атака" напомни, че през 2016 г. е обединил за пръв път трите партии за издигане на двойката Каракачанов/Нотев за президентските избори.

"Именно Симеонов тогава се запъваше и не искаше да издига Каракачанов за президент. Трябваше да се тръгне с натиск върху ГЕРБ, за да се направи патриотична политика, която хората да усетят - да прекратим концесиите за златото, да прекратим монопола на дружествата за тока и водата. Вместо това те двамата започнаха да се занимават с лобизъм", отбеляза той.

Според него Министерството на отбраната се е превърнало в агенция за недвижими имоти, тъй като няма средства, но същевременно дава над 3 млрд. за чертежи за военна техника.

Другият вицепремиер (Валери Симеонов - бел.ред.) отваряше тоалетни и затваряше заведения, напомни още Сидеров.

След решението на ВМРО да са сами на изборите и НФСБ се отказва от коалиция?

След решението на ВМРО да са сами на изборите и НФСБ се отказва от коалиция?

Не са обсъждани други варианти...

По негови думи в изпълнителната власт има безброй изкушения, тъй като там са финансовите потоци и поръчките, докато в парламента нямало движение на пари.

"Ковачницата на закони приема вече написани от Министерския съвет закони. Ние сме премиерска държава. На самите депутати е оставено да натиснат копчето и да мине това, което е написано от незнайни експерти", категоричен бе Сидеров.

По негови думи самото понятие "патриотизъм" девалвира поради лобистки закони, лични интереси, неадекватна политика и запълване със собствени хора където може.

Той бе категоричен, че е много трудно да бъде възстановено доверието към патриотичните формации.

Лидерът на "Атака" не изключи възможността партията да прескочи бариерата от 4% за влизане в парламента, тъй като независимо от прогнозите на социолозите финалната права винаги била добра за "Атака".

ВМРО ще се явяват на изборите сами?
Обновена

ВМРО ще се явяват на изборите сами?

Позицията на партията клони към самостоятелно явяване