ВМРО се развива и имаме визия , която трябва да продължим сами. Това обяви депутатът Искрен Веселинов в парламента по повод станалото ясно вчера решение на воеводите да се явят самостоятелно на изборите на 4 април.

Той поясни, че причината коалицията "Обединени патриоти" не са лоши отношения или идеологически различия.

По негови думи никога не е имало непреодолими противоречия в коалицията нито дисонанс в целите. Ставало въпрос за различна визия за развитие на патриотичното движение. Когато нещата не се променят, те западат, заяви Веселинов.

Той посочи, че ще бъдат положени усилия за превръщането на ВМРО в сериозна гражданска платформа, чрез която мнението си да могат да изразяват НПО-та, граждански организации. Депутатът заяви, че партията му поема към предстоящите избори с амбицията една немалка част да бъде отредена за гражданска квота.

ВМРО ще се явяват на изборите сами?
Обновена

ВМРО ще се явяват на изборите сами?

Позицията на партията клони към самостоятелно явяване

Имаме сили да прескочим 4-процентовата бариера и сами, категоричен бе Веселинов. Той изтъкна, че целта на воеводите е да направят патриотизма модерен и да повторят успеха си от изборите на 2017 г.

Веселинов посочи, че ВМРО считат за свои съюзници всички български патриоти, които милеят за същите цели като тях - присъединяването на С. Македония към ЕС, укрепването на българската армия и т.н. Той поясни, че в момента се водят разговори за подкрепа с много организации, включително с партията КОД на Петър Москов.

От своя страна депутатът Юлиан Ангелов напомни, че на евроизборите през 2019 г. ВМРО самостоятелно има двама евродепутати, а на местните избори партията е удвоила броя на общинските си съветници в страната и е утроила общинските си кметове и кметовете на кметства.

Той обясни, че коалиционните им партньори от НФСБ вече са уведомени за решението на воеводите след разговори с Красимир Каракачанов.

След решението на ВМРО да са сами на изборите и НФСБ се отказва от коалиция?

След решението на ВМРО да са сами на изборите и НФСБ се отказва от коалиция?

Не са обсъждани други варианти...

Припомняме, само преди седмица лидерът на НФСБ Валери Симеонов обяви, че НФСБ и ВМРО ще се явят заедно на изборите на 4 април.

Преди дни обаче евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки заяви, че неговата лична позиция е за самостоятелно явяване на изборите.

Вчера това потвърди и лидерът на партията Красимир Каракачанов, която обясни, че позицията на Националния съвет на ВМРО клони към самостоятелно явяване на изборите.

Депутатът от НФСБ Христиан Митев призна, че решението на коалиционните им партньори от ВМРО ги е изненадало. Според него коалицията "Обединени патриоти" е била успешна и двете партии биха имали по-добър резултат на изборите заедно.

Славчо Атанасов: На изборите НФСБ и ВМРО трябва да се явят заедно

Славчо Атанасов: На изборите НФСБ и ВМРО трябва да се явят заедно

Няма драма със заличаването на "Атака" от ОП, според депутата