Имаше истинско състезание за поста председател на ДСБ, хората, които говориха, че трябва да "има тип промяна" и аз да работя в НС, а бяха избрани трима нови зам.-председатели на партията, по-млади от моята конкурентка Цецка Бачков. Те имат качества да готвят партията за следващите избори. Това коментира по повод вчерашния му избор за председател на партията Атанас Атанасов пред БНТ. Той отказа да обсъжда мнението на съпредседателя на ДБ Христо Иванов, че ще има предсрочни избори. Коалицията е сложна, болката е БСП, ние бяхме принудени да приемем да бъдем в мнозинство с политическия ни противник, обясни Атанасов.

Той коментира снимката си с американския посланик Херо Мустафа от седмицата и обясни, че е бил поканен на среща по повод годишнина за Роналд Рейгън и попита защо да не се снима.  Не знам кой как е тълкувал, но е известно, че имам връзки с представители на САЩ и че съм с евроатлантическа ориентация, добави Атанасов.

Радомир Чолаков за Кирил Петков - има "диктаторски заложби"

Радомир Чолаков за Кирил Петков - има "диктаторски заложби"

Ако всеки бива критикуван, значи всички сме на прав път

Той се спря на скандала от последната седмица с разпита на Кирил Петков в прокуратурата. Иван Гешев е новият Никола Филчев, историята с привикването на Петков, на шефа на кабинета му - това е абсолютна злоупотреба с власт. Как може да задават въпроси на прокурори и те да кажат - "Ела да те разпитаме", смята той. Атанасов коментира и списъка на Петков, давайки пример с Монтескьо, който описал разделението на властите, че трябва заедно да се контролират. Имам информация, че българските служби не разполагат със софтуера "Пегас", които трябва да прилагат със СРС, ако някой някъде нещо е правил, да каже прокуратурата. Последните години, особено в мандата на главния прокурор, за държавна агенция за технически операции знам, че там технологично са застинали преди 10 г., коментира Атанасов скандала. Това са димки с цел да се отклони вниманието от важния проблем - радикална реформа в съдебната система, смята той.

За скандала с Украйна: Той не знае какво ще стане там, но смята, че трябва да се държим последователно, а страната ни не дава знаци, че сме готови с всички сили да защитаваме НАТО. Особено по отношение на енергетиката сме в тотална зависимост и това ни прави уязвими и затова пряка отговорност носи Бойко Борисов и неговото управление и незавършените газови връзки. Миналата седмица видял с очите си газовата карта, под която стоял подписът на бившия министър на енергетиката Теменужка Петкова. Питал прокуратурата поемало ли е правителството на Борисов да не се приемат алтернативни газопроводи и прокуратурата ще започне ли да разследва, а не да се разследва премиерът Кирил Петков за изрезки, обясни Атанас Атанасов. По думите му пропагандната машина на ГЕРБ работи постоянно. Енергийната криза е заложена бомба от Бойко Борисов, категоричен е той.