Автоинструкторите излизат на национален протест утре от 13:00 часа на площад Батенберг в гр. София. Протестът е срещу предлаганите промени в Наредба № 37.

Участие в протеста ще вземат представители на най-големите браншови организации в страната - Национален авто инструкторски съюз, Съюз на центровете по авто мото подготовка, Български авто инструкторски съюз, Асоциация за обучение в транспорта, както и на Съюза на българските автомобилисти - СБА.

Автоинструктори се вдигат на протест срещу парализирането на бранша

Автоинструктори се вдигат на протест срещу парализирането на бранша

Те негодуват заради неангажираността на държавата към бранша

Проектът за изменение и допълнение на Наредба № 37 е в пълно противоречие с Концепцията за обучение по безопасност на движението и организация на подготовката на водачите за придобиване на правоспособност за управление на МПС, разработена от Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата". Това заявяват в позицията си автоинструкторите в отворено писмо до премиера Бойко Борисов и министрите на транспорта и образованието.

Това е вторият протест на автоинструкторите срещу предлаганите промени, след като през януари тази година над 400 учебни автомобила блокираха жълтите павета.