Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" получи първите 50 нови автомобила, съобщиха от Министерството на транспорта и съобщенията.

Ключовете за тях бяха връчени от министъра на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков. До няколко седмици ще бъдат оборудвани и останалите 30 автомобила.

"С новите 80 автомобила изцяло обновяваме автопарка на ИА "Автомобилна администрация. Това ще подобри ефективността на контролната дейност на агенцията и ще повиши безопасността на движението по пътищата", каза Гвоздейков и уточни, че тойността на новите автомобили е малко над 6,3 млн. лева с включено оборудване. Допълнително за около 1 млн. лв. е осигурено ново лятно и зимно униформено облекло и обувки за 280 служители на Агенцията, за които се изисква да работят с униформи.

Към момента Изпълнителната агенция разполага със 74 леки автомобила за контрол на пътя, като половината от тях са над 20-годишни, а най-новите са закупени през 2009 г.

На събитието присъства и новият изпълнителен директор на ИА "Автомобилна администрация" Дамян Войновски.

Припомняме, че в началото на юни месец МВР закупи общо 462 броя нови коли за "Пътна полиция", като вътрешният министър Калин Стоянов се похвали, че за купени със средства от Фонда за безопасност на движението. Главна дирекция "Гранична полиция" също ще получи 360 нови високопроходими автомобила.

МВР ще гони джигитите с нови мощни коли

МВР ще гони джигитите с нови мощни коли

47 жертви по-малко на пътя в сравнение с 2023 г.