Сънародничката ни Лаура Чуканов, която стана „Мис Юта" и се състезава за короната на най-красива жена в САЩ, посреща със сълзи на радост и благодарност подкрепата на хиляди българи по интернет.   

Това заявява в писмо до Eurochicago.com нейната майка - Ангелина.

„Събитията покрай Лаура са доказателство, че е жива българската доброта, самоотверженост, всеотдайност, милосърдие и патриотизъм. За да се разгори огромен огън трябваше само искра. И вие, добри хора, запалихте искрата - огънят се разгорява." - казва в писмото си Ангелина  Чуканова.

Припомняме, българи от цял свят могат до 19 април да подкрепят Лаура в надпреварата за „Мис САЩ" на адрес issuniverse.com/missusa.

Тя е споделила, че е зашеметена, изненадана, дълбоко трогната и благодарна на всички намерили време да гласуват за нея.

Чувства се отговорна и горда от факта, че е предизвикала такова внимание сред сънародниците си по целия свят.

„Днес аз се обръщам към Вас, скъпи хора: Вие, които се гордеете с успехите на едно непознато момиче защото е българка....
Нека да не спрем дотук, а да правим безвъзмездно добро един на друг, на съседи, на непознати, на всеки нуждаещ се от нашата подкрепа! Доказахме, че можем!
Нашата кръв и кръвта на нашите деца е българска.
Благодаря Ви за доброто, което вселихте в душата на дъщеря ни и с това я направихте още по-силна!" - казва още в писмото си Ангелина Чуканова.

Лаура е родена в София на 5 юни 1986 г. Заминава заедно със семейството си за САЩ през 1990 г. Говори свободно английски, родния си български, испански и руски.

Студентка е в университета на щата Юта в Солт Лейк Сити, където учи едновременно три специалности - международни икономически отношения, история на изкуствата и политология.

Конкурсът за титлата Мис САЩ за 2009 ще се състои на 19 април в Лас Вегас и ще се излъчва пряко по телевизия Ен Би Си.