Министърът на външните работи Светлан Стоев призова българските общности зад граница да бъдат активна част от демократичния процес и да се включат с доброволци в подготовката на изборите на 14 ноември 2021 г., "защото те са най-ценният ни партньор при организирането на избори в чужбина".

Външният ни министър изрази надежда, че посланието му ще стигне до сънародниците ни с помощта на българските журналисти в чужбина и медиите, които представляват. Във форума - на място и чрез онлайн връзка, участват представители на 27 български медии от 17 държави.

анкета

Ще отидете ли да гласувате на 14 ноември?

Виж резултати

Да, гласувам винаги 75.1%

Ако времето е добро за разходка 1.9%

Това ще им е за последен път 4.2%

Още се колебая 6.1%

За какво? Ако от изборите зависеше нещо… 12.7%

Целта на МВнР на предстоящите избори за президент, вицепрезидент и Народно събрание е да организира честни и прозрачни избори, както и да осигури максимално добри условия за тяхното провеждане, така че да бъде гарантирано конституционното право на глас на всички български граждани зад граница.

Светлан Стоев подчерта, че организацията на изборите зад граница е приоритет в работата му като служебен министър на външните работи и отправи благодарност към българските журналисти по света, изиграли важна роля в процеса на организиране на избори зад граница, както и за популяризирането на страната ни.