Обвинената в отклоняване на пари в особено големи размери управителка на банков клон в Нова Загора Биляна Манчева ще обжалва постановената мярка "задържане под стража".

Това заяви адвокатът й Младен Донев пред Би Ти Ви.

"Ужилените" от банкерка в Нова Загора клиенти ще си получат парите, неизвестно кога

"Ужилените" от банкерка в Нова Загора клиенти ще си получат парите, неизвестно кога

В банката тече вътрешна проверка и се издирват пострадалите клиенти

По думите му присъда ще има, но Манчева няма да е сама, понеже е имала второстепенна роля в банковия клон.

Припомняме случая, в който клиенти подадоха жалби срещу нея за неправомерно отклоняване на над 400 000 лева от сметките им. Вече бившата директорка на банков клон в Нова Загора може да получи от 10 до 30 години лишаване от свобода, ако вината й бъде доказана.

Според адвоката й обаче тя няма право да подписва самостоятелно документи, без да минат през централния клон в Стара Загора.

От писмо на обвиняемата, написано от ареста към защитника й, става ясно и че един от подалите жалба клиенти е изхарчил парите за хазарт. Адвокат Донев отбеляза, че условията в сливенския затвор са ужасни, липсва всякаква хигиена, а арестантите са предимно мъже от ромски произход, което оказва лошо въздействие на психиката на клиентката му.

Проверка на прокуратурата е разкрила, че Манчева пътува често до Сърбия и не може да бъде пусната от ареста поради опасност от укриване. Донев каза още, че потърпевшите би следвало да си получат парите веднага, понеже всяка банка има застраховка, а сумите не са и чак толкова големи за подобна финансова институция.