Правителството обяви Водната учебно-спортна база на Националната спортна академия "Васил Левски" в Несебър за обект с национално значение, информира БиТиВи.   
Спортната база в Несебър представлява комплекс за изучаване на морски видове спорт. Тя е разположена на площ от 135 декара.

В комплекса има 14 спортни площадки, самостоятелен плаж и повече от 80 морски съда от всички видове и класове - ветроходи, моторници и гребни лодки.

Всяка година около 1500 студенти от НСА преминават 14-дневен курс, като изучават плуване, гребане, кану-каяк, водни ски, ветроходство, подготовка за водни спасители и спортни аниматори.   

"Обявяването на Водната учебна спортна база на НСА в Несебър за обект с национално значение запазва целостта на уникалния комплекс и възможността за ползването й от спортистите", заяви министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков след заседанието на правителството, на което беше взето това решение.

Ректорът на НСА Лъчезар Димитров заяви, че от десет години очаква това решение.

По думите му политиката на местната власт в Несебър е "политика на алчността и глупостта".

Димитров смята, че е необходимо да се направи подробна проверка на всички документи, свързани с реституционни претенции.

Известно е, че на базата на клетвени декларации и решения на общинския съвет се допускат "грешки" и се заблуждава и съдът, коментира той