В Софийска градска прокуратура няма събрани достатъчно доказателства за повдигане на обвинения срещу доктор Т.Д.

Това каза говорителят на СГП Стелиана Кожухарова.

Тя уточни, че доктор Д. е нанесъл лека телесна повреда, без да е направен опит за убийство.

Говорителят допълни, че инцидентът е станал вчера пред диагностичния център в Долни Богров, където станало спречкването с Момчил Пенев, който е карал баща си със сърдечен удар.

Кожухарова уточни, че след като бащата е получил удар, семейството се е обадило на Бърза помощ, но поради забавяне от тяхна страна, са решили да откарат болния в най-близкото ДКЦ, което се е оказало въпросното 18-то.

Пред него е стоял доктор Д., който е разговарял по мобилния си телефон.

Пенев, след като е изкарал баща си от колата, се е опитал да го пренесе на ръце вътре в клиниката, но го изпуснал пред вратата.

Вероятно ядосан от това, той се е обърнал за помощ към доктора, но по-рязко от необходимото.

На призива Д. отговорил, че случаят не е негов. Това вероятно афектирало Пенев и е довело до спречкване между него и лекаря.

Впоследствие Д. вади джобно ножче при опит да се защити и порязва ръката на Пенев и майка му.

Кожухарова добави, че докато е траело спречкването, бащата е починал, като окончателната причина за смъртта ще стане ясна, след като излезе съдебно-медицинската експертиза.

В момента се работи по случая, прави се химическа експертиза, за да се установи дали Д. е бил употребил алкохол в момента на спречкването.

Кожухарова поясни, че след инцидента Д. е бил задържан за 24ч.

След изтичането на срока СГП, като е взела предвид обстоятелствата, че Д. е неосъждан и няма криминални прояви, е преценила да не повдига обвинения срещу него.