Общинският съветник Борис Бонев иска столичната община да постави спирков навес на Г. М. Димитров. По думите му, още преди две години от Спаси София са изпратили мотивирано предложение за решаването на проблема, така че пътниците на една от най-натоварените спирки в София да не чакат автобусите незащитени от дъжд, вятър и слънце.

Решаването на най-елементарни и рутинни проблеми, които мъчат софиянци, отнема безкрайно много време и усилия заради безотговорността на компетентните институции, счита той.

"Спаси София" питат люлинчани как да променят градинките им

"Спаси София" питат люлинчани как да променят градинките им

Гражданската организация представи архитектурен проект за ремонт на междублоковото пространство

Градските активисти твърдят, че нуждата от поставяне на навес и разширяване на тротоара на една от най-натоварените спирки в столицата, 11 години след откриване на метростанцията, е очевидна и няма нужда от допълнителна аргументация.

Те казват, че натрупаните проблеми не търпят повече отлагане и незабавно трябва да започне тяхното систематично решаване, независимо колко малки са те. Само така имаме шанс да заживеем в нормален град. Хаосът в София е резултат на хиляди, на пръв поглед малки, но отлагани и игнорирани проблеми, а решаването им ще означава по-спокойно и приятно ежедневие за всички! - допълват от Спаси София.