България активно разширява своята газопреносна инфраструктура от българо-турската граница до българо-сръбската граница. Това написа премиерът Бойко Борисов във Фейсбук. Постът на министър-председателя е направен само час преди да започне официалната церемония в Истанбул по откриването на турската част на газопровода, с който Русия ще прекарва газ по дъното на Черно море.

В социалната мрежа Борисов посочи, че се работи на няколко участъка с обща дължина 150 км, като във временните строителни бази са доставени 18 385 броя тръби, достатъчни за 220,62 км. Общият почистен хумус от сервитута на газопровода е 128,45 км, а общо разнесените тръби по трасето са за 68,3 км, от които са заварени са 38,1 км.

От догодина никой не можел да спре парното на българите

От догодина никой не можел да спре парното на българите

Премиерът Борисов изтъкна, че за диверсификация всички говорят

Припомняме, на 11 ноември премиерът заедно с американския посланик Херо Мустафа инспектираха строителството на интерконекторната връзка Гърция - България.

Няколко седмици по-късно лидерът на АБВ Румен Петков посети мястото на инспекцията, за да покаже, че там всъщност няма нито работници, нито багери, както демонстрира Борисов. По думи на Петков с видеото си целял да покаже на българските граждани "мащабите на лъжата, която се изсипва върху тях".

Румен Петков по стъпките на Борисов: Повече така не може

Румен Петков по стъпките на Борисов: Повече така не може

Лидерът на АБВ се чуди къде са работниците и багерите по трасето на интерконектора с Гърция