Лидерът на АБВ Румен Петков посети мястото, където преди седмици бяха премиерът Бойко Борисов и посланикът на САЩ Херо Мустафа, за да инспектират строителството на интерконекторната връзка Гърция - България.

Във видео, което се разпространява от пресцентъра на АБВ, на преден план се вижда самият Петков, а зад него - разкопани диги, вероятно резултат от строителните дейности. На мястото не се виждат никакви работници, но това не може да бъде доказано със сигурност, тъй като снимачният план така и не се променя и не дава панорамен изглед към терена.

По думи на Петков обаче в момента на заснемане на видеото на мястото няма никого и нищо - нито работници, нито багери. С видеото той целял да покаже на българските граждани "мащабите на лъжата, която се изсипва върху тях".

От догодина никой не можел да спре парното на българите

От догодина никой не можел да спре парното на българите

Премиерът Борисов изтъкна, че за диверсификация всички говорят

Лидерът на АБВ подчертава, че на 22 май - т.е. непосредствено преди евроизборите, е била направена първа копка в Община Кирково, област Кърджали. На 10 октомври пък - точно преди местните избори, е бил подписан официално договорът за изграждане на газовата връзка. Петков не пропуска да изтъкне и че на 11 ноември - точно преди посещението на българския премиер в САЩ, посланичката на Съединените щати у нас Херо Мустафа е била "довлечена" тук, а също са били докарани тръби и багери.

Българските граждани плащат, за да бъдат лъгани, категоричен е той и посочва, че е била платена 110 млн. евро държавна гаранция платена от българите за строежа на трасето, което обаче се изграждало 100% от гръцки фирми, а българският бизнес бил тотално изолиран.

Борисов и Ципрас направиха първа копка на газовия интерконектор
Обновена

Борисов и Ципрас направиха първа копка на газовия интерконектор

Очаква се диверсификация на източниците и доставките на газ за България

Начинът, по който това трасе се прави, е скандален и няма да обслужи българският интерес, убеден е Петков.

По негови думи по принцип не било престъпление да си некомпетентен. Когато обаче такъв човек ръководел звено като "Булгаргаз", вече ставало въпрос за престъпление, извършено от министър-председателя.

Позорно е и трябва да кажем на Борисов: "Повече така не може", заявява Петков.

Борисов убеден - интерконекторът България-Гърция е диверсификация

Борисов убеден - интерконекторът България-Гърция е диверсификация

Той е сред ключовите приоритети на българското правителство