Огромен труд стои зад позитивните неща, които се случват у нас. С това се похвали министър-председателят Бойко Борисов пред бизнес лидерите. Под 7% е контрабандата на цигари у нас. По думите му милиарди пари, "черни пари", са отивали в черната икономика от контрабандата.

Борисов оцени, че борбата с контрабандата на алкохол и горива върви добре, затова има и повече приходи в хазната. "В битката с контрабандата надделяхме", отчете Бойко Борисов.

200 милиона лева по-малко приходи има в държавата за два месеца служебно правителство. Двадесет държави в ЕС са след нас по усвояване на еврофондове, похвали ни той и припомни времената, когато сме били последни по този показател.

Изплащаме "Цанков камък" стотици години, тревожат се ГЕРБ

Изплащаме "Цанков камък" стотици години, тревожат се ГЕРБ

Дали този проект, който струва 1 млрд. лв. е бил необходим

"Така се тричахме тогава като нация", изтъкна премиерът. Той захапа отново инвестицията "Цанков камък". Това е инвестиция, която се изплаща за 2000 години, обясни премиерът. Три милиарда има заровени в АЕЦ "Белене", припомни Борисов, като не пропусна да коментира отново и фалита на КТБ.

Общо потъналите пари са над 6 милиарда лева. Министър-председателят се размечта какво би направил за държавата с тези средства.

Трайчо Трайков сравни АЕЦ "Белене" с КТБ

Трайчо Трайков сравни АЕЦ "Белене" с КТБ

От АЕЦ "Белене" продължават да се дърпат милиарди

Според него слабостта на кабинета е течът на български кадри. Във връзка с това Борисов поиска от бизнеса да дава по-високи заплати. "Имаме абсурдна социална политика - плащаме за всичко и навсякъде", коментира Бойко Борисов и изрази задоволството си от върнатите в училище деца.

"В една държава всеки сектор е приоритет", каза още той. Колкото повече дава държавата, толкова повече се искало от управлението.

Бум на организираната престъпност няма, уверява Цветанов

Бум на организираната престъпност няма, уверява Цветанов

Съществува демотивация от правителството "Орешарски"

Борисов коментира и носталгията по соца - тогава и убийствата били повече. Сега обаче, по думите му, трябва да създадем усещането у хората за справедливост.

"Зле сме, ама колко да сме зле", пита се премиерът. Разходил се по столичната "Витошка" и било пълно с хора, не могъл да се размине.

Премиерът се оплака за понесените атаки за добросъседските отношения с Турция. Сега обаче имаме нулев мигрантски натиск, припомни той.

Борисов не е забравил и "маймунджулъците" по изборите с темата мигранти. В момента с антитурска и антимигрантска реторика се печелят избори, обясни Борисов, а ситуацията, по думите му, никак не е лесна.

Турските инвестиции в България са €24.5 млн. за първите три месеца на 2017 г.

Турските инвестиции в България са €24.5 млн. за първите три месеца на 2017 г.

Договарят общи операции по линия на противодействие на наркотрафика и контрабандата

Премиерът изтъкна, че инвестираме в газопроводи и централи, защото където имало подобни обекти, нямало войни. "Не си мислете, че всичко е даденост и е лесно, ако беше лесно щеше да бъде направено", каза Бойко Борисов.

Вицепремиерът Томислав Дончев посочи, че една от задачите на управляващите е да са гръмоотвод на обществения гняв. Той похвали ръста на БВП и експорта ни, който се е увеличил шест пъти в последните години. Подчерта и ниската безработица.

Екипите на МОН връщат над 3 хил. деца в училище
Обновена

Екипите на МОН връщат над 3 хил. деца в училище

Обходени са над 20 хил. адреса на деца и ученици, които са отпаднали

Да си лидер означава да намираш цел, изтъкна Дончев. Той коментира задачата на кабинета за намаляване на административната тежест. Похвали и усилията за връщане на децата в училище. Движим се на нивата на нормалността, а не на високите цели, смята вицепремиерът и призова да си поставяме високи цели. Тече тежка война на конкуренция на икономика и региони, по думите му. Той е притеснен от липсата на кадри и демографската криза. Липсва ни усещането за споделена цел, убеден е Томислав Дончев. Той си пожелава растеж от 7-8%. Това все пак не е голямата ни цел.

Вицепремиерът иска да сме най-добри в една сфера и тя да бележи останалите сфери.