Точно в 20.00 часа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пристигна пред Министерския съвет в готовност да дебатира с премиера Станишев по въпросите, свързани с управлението на страната.

Припомняме, по-рано днес председателят на БСП Сергей Станишев покани лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за участие в икономически дебат в предаването "Референдум" по БНТ на 24 март.

Във връзка с поканата на премиера, от пресцентъра на ГЕРБ съобщиха, че Бойко Борисов ще чака още днес Сергей Станишев в 20.00 часа пред официалния вход на Министерския съвет.

При опит на Борисов да влезе в сградата на Министерски съвет, от охраната заявиха, че премиерът не е там.

Станишев ме покани на дебат в неделя, което означава, че щабът му работи и се готви за дебат. След като ме кани в БНТ във вторник, защо да не е сега, в кабинета му, където ще се чувства най-удобно? Да му задам своите въпроси и той да зададе неговите, пред всички медии." - коментира Борисов.

Според него, не е коректно да се фаворизира една медия, нито поканата за дебат да се отправя чрез медиите.

По думите му, е редно това да стане чрез предварителен дебат между двата щаба.

Явно Станишев все още живее във времето на баща му, когато са нареждали на държавната телевизия. Когато той е ходел на училище с „Мерцедес" без номер, аз съм бил по улиците на Банкя. Там като те канят да се биеш, или се биеш веднага, или бягаш. Тук съм, защото съм мъж и не съм страхлив." - каза още кметът.

Той заяви, че има много въпроси към премиера и има готовност да ги зададе веднага. Според него, неделната покана за дебат е неумел ход на PR-екипа на Станишев, с който премиерът е станал смешен.