"Убеден съм, че изразената днес воля на турския народ ще бъде основа за стабилното и консолидирано развитие на Турция във всички области".

Toва заяви българският премиер Бойко Борисов в телефонен разговор с турския президент Реджеп Ердоган, съобщиха от правителствената пресслужба.

Той направи изявлението по повод на проведените в неделя президентски и парламентарни избори, които Ердоган и управляващите спечелиха. 

Борисов изрази удовлетворение от засилените контакти между България и Турция в последните години и посочи, че разчита активното двустранно сътрудничество да продължи.

"Вярвам, че заедно ще работим за укрепване на връзките между нашите две страни в областта на миграцията, както и за мира и стабилността в региона", каза още премиерът.

Той запозна Ердоган с позицията, която днес заяви пред европейските лидери в Брюксел, че споразумението с Турция трябва да продължи, за да бъде преодоляна мигрантската криза и че за пореден път е настоял ЕС да изплати останалата част от договорените средства.

Турският президент благодари на българския премиер и изрази надежда за още по-успешно партньорство между двете държави.