Бившият премиер Бойко Борисов обяви с видео във "Фейснук", че се е борил за 100% български АЕЦ и газови тръби, но го спъвали национални предатели, много искали България да не е на газовата карта, а да е само клиент.

В централата на ГЕРБ са събрани Деница Сачева, Томислав Дончев, Екатерина Захариева, Лъчезар Борисов, проф. д-р Костадин Ангелов и др. Борисов коментира и че хората не вярват на обвиненията за подслушване, всички обвинения към партията му се фабрикуват и се обърна към демократичната общност, за я предупреди, че са следващите.

По думите му през България да няма транзит и "да минава само през Турция и Гърция. Има такива предатели. Само че ние отстояхме и си направихме 100% българска собственост тръбите. Те са на всички млади хора от всички политически партии. Няма много геостратегия, има интерес на държавата, не оставихме да бъдем клиент. За следващите поколения това ще са всяка година приходи."

Радев захапа Борисов: Защо мълчи за 3-те милиарда за "Турски поток", защо забатачи интерконектора с Гърция

Радев захапа Борисов: Защо мълчи за 3-те милиарда за "Турски поток", защо забатачи интерконектора с Гърция

Трите милиарда никога нямало да си ги върнем

Където минават газопроводи няма войни показва практиката, обясни той. "Защитаваме националния си интерес. Подписали сме споразумение за свежо ядрено гориво, диверсификация, с "Уестингхаус". Нашето правителство плати реакторите на АЕЦ "Белене" и вече са 100% българска собственост. 100 % българска собственост са и "Балкански поток" и интерконекторът с Гърция. Всичко сме оставили, построили, строим, заплатили".

"Младите хора да го управлявате и 60-70 години след това да получавате приходи от всички тези обекти", добави бившият премиер.

Той коментира, че няма доказани твърдения за подслушване на политици. "Цяла седмица не казват нищо кой е подслушван, с престъпници ли е разговарял, за да е прихванат. Трескаво търсят някой като онзи бизнесмен в комисията, който нито ме познава, нито твърденията му излязоха верни."

Според него, както продължава, щяло да излезе, че "съм изял някой човек. Само това не са ми пришили. Обръщам са към вас, защото това e правено в България през 1944 година. Тогава дядо ми e бил кмет на село до София и са го пребили c тояги и са го убили и са написали в смъртния акт, че e починал от червен вятър".

"Фабрикуват за да направят нещо да избягат от това, в което се натиках", коментира Бойко Борисов.

Даниел Митов: Подслушването е измама

Даниел Митов: Подслушването е измама

Радев имал сантименти към Русия

Към демократичната общност, "дойдат ли за нас - вие сега малко ви е приятно, защото по една или друга причина като политически опоненти бият само по ГЕРБ. Но запомнете ми думата - след това ще дойдат и за вас. Така сме паднали едно време под турско робство. Един по един са падали градовете ни и другите не са им се притичали на помощ. Знаете резултата за 500 години. Не 50 години, 500".

Томислав Дончев сравни ситуацията в държавата с изгарянето на вещици през Средновековието, "някой казва, това е вещица и кладата я очаква".

"Да бъдем радикални що се отнася до административната тежест. Ние слагаме няколко акцента в програмата ни: по-смели действия по отношение на намаляване на административната тежест за гражданите и бизнеса. На второ място, специален акцент върху младите хора да започнат работа и бизнес", обясни Дончев.

Борисов призова, "няма да им се плашите, целта съм аз, ще сложите после един портрет тук, ще козирувате. За това се боря, ГЕРБ да я има, мен като ме няма. Дълги години да ги тормозите комунистите".

"Искам вие да сте бастиона на демокрацията, онова, което става в момента като преврат, няма нищо законово в момента."