Недопустимо е служебен кабинет да е предизборен щаб на Румен Радев. Това коментира пред бТВ Даниел Митов, кандидат за премиер на ГЕРБ, по повод отстраняването от поста на директора на ДАНС Димитър Георгиев.

"Службите не са обезглавени, те работят, но когато става въпрос за служебни кабинети, не може да се занимават с това да обезглавяват служби", категоричен бе той. Директорите на тези служби имат мандатност, работят добре със западните партньори, разбиха шпионска мрежа, добави Митов. Той не мисли, че са бойкотирали служебния кабинет, нито за отпуски. "Служебният кабинет искаше да обезглави службите и обезглави една от тях, и то именно тази, която се занимаваше с руския скандал, президентът Румен Радев до днес не е атакувал шпионския скандал", подчерта Даниел Митов.

Той коментира и изявлението на Бойко Борисов, че "оттук-нататък никой няма да разкрие руски шпиони" така: "Радев има определени сантименти към Руската федерация и играе двойна игра. Радев не е отдаден на евроатлантическата и европейска интеграция, там е разковничето - за да разкриеш шпионска мрежа се изисква воля, а тя в момента е пресечена".

Шефът на ДАНС - уволнен заради политическа пристрастност и дълъг отпуск

Шефът на ДАНС - уволнен заради политическа пристрастност и дълъг отпуск

Служебният кабинет публикува официалните мотиви

Трябва да стане ясно, че в момента действията на Руската федерация са насочени да разрушават демокрацията и да предизвикват недоверие в демократичните мнозинства. България има проблем с това и се опитва да ги пресече, с обезглавяването на службите битката срещу Руската федерация ще приключи, партньорските служби знаят това, знаят какво прави Димитър Георгиев, как са си сътрудничили, докладваха за шпионската мрежа и бяха хвалени, сега тази работа ще бъде приключена", обясни още Даниел Митов.

Емануил Йорданов: Контролът на СРС-та е пълен майтап

Емануил Йорданов: Контролът на СРС-та е пълен майтап

Подслушванията започнали още по време на НДСВ, когато Борисов бе главсек на МВР

Втората тема - подслушването на политици. "Не живеем в държава, в която се подслушват политици. От всичко, което чувам в тази измама, всичко, което се говори до момента, на мен ми прилича на чиста измама и ченгеджийска операция", заяви Даниел Митов.

Той анализира скандала така: "Миналата седмица тези, които твърдяха, че има подслушване, имаха инструменти и власт да извадят доказателства за това, но и до ден-днешен няма нито едно парченце доказателство, че нещата, за които говорят, са верни. Някой им бил казал, трябва да започнат да казват кои са източниците, какво се е случвало, машините са такива, че не може да се скрие, в ДАНС може да се установи, в съда трябва да стане ясно".

Борисов заподозря, че махат шефа на ДАНС заради разкритите руски шпиони

Борисов заподозря, че махат шефа на ДАНС заради разкритите руски шпиони

Той прогнозира, че повече никой няма да разкрие руски шпиони у нас

"Не може вътрешният министър Бойко Рашков да излезе и да каже - "иначе приказлив", ще ви кажа, когато аз реша, точка се поставя, когато имаш доказателства, а не да обявяваш неща, които не казваш", каза още Митов. В отговор на твърдението на Арман Бабикян, че ще извадят номерата до месец, Митов поиска да ги извадят сега. "Играят игра и се опитват да фабрикуват, очевидно никой не е бил подслушван, хората, които ще управляват след служебното правителство, ще дойдат в ситуация, в която е разрушено доверието", категоричен е той.

Служебният премиер научил от медиите, възмути се Митов. "Този ченгеджийски кръг има координация и сговор, за да си подават топката един на друг, но трябват доказателства и данни дали има, или няма подслушвания. Ако има подобни нарушения, искаме да се разграничим от хората, които са ги извършвали", поиска още той.

Бабикян: Три различни служби са подслушвали политици, има и от БСП

Бабикян: Три различни служби са подслушвали политици, има и от БСП

"Как не подслушаха един от управляващите?", пита Бабикян