Бившият премиер и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов тръгна да обикаля страната. Единствената значима тема днес е как да спасим хората от здравната криза, цените на тока и скъпите хранителни продукти, написа той във "Фейсбук".

"Призовавам българите да се ваксинират, защото тове е единственото спасение. Починалите българи само за седмица са над 1000, а управляващите държавата са слаби, нерешителни и лъжливи. Уплашени са, защото вече много човешки животи им тежат на съвестта."

По думите му за ваксинацията "като се мине над 70 %, вече ще е друго. Ваксинираме, ваксинираме. И работа".

Във връзка с Кирил Петков и изказването му, че не се чувства виновен, Борисов обясни, че "чувството за вина е чувство за отговорност. Тогава виновен трябва да се чувства неговия началник - Румен Радев. Това го казва КС, не аз. И в затвора да отидеш, никой не казва: Аз съм виновен".

За локдаун, Борисов би скал да се слагат до 60 000 ваксини на ден. "За една седмица са починали 1000 души, а ние продължаваме да философстваме. След като пандемията отиде на върха, затваряш. Това са слаби хора, нерешителни и лъжливи хора, които бяха непочтени".

Относно изказването на здравния министър Стойчо Кацаров от по-рано през деня, че при първия локдаун нямало информация за вируса, а сега вече не е така, "когато ти говореше глупости и с Радев блокирахте мерките ни, тогава ние как се справихме, докато вие горяхте маски. Но Господ е справедлив".

"Нямате шанс без да затворим. Ако искате оставете така, че хората да измират. Това ще е на ваш гръб", добави бившият премиер.

Стойчо Кацаров: Обмисля се локдаун, това е последната възможност

Стойчо Кацаров: Обмисля се локдаун, това е последната възможност

Изборите нямат нищо общо с мерките, категоричен е здравният министър

"Излъгаха народа със зелен сертификат", с издаването на сертификат само след първа доза е излагане на хората без броня, обясни той и допълни, че би наложил локдаун и то още преди две седмици. "Негодникът отива и ме дава на прокурор, защото съм издал, че ваксината е с изтекъл срок", коментира Борисо за Кацаров.

Болниците са препълнени, а медиците уморени, той е готов да излезе на дебат с Румен Радев по всяко време. "Радев ми се подиграваше от Шипка, че няма вирус".