Румен Радев се опитва да ми вменява вина за собствените си грешки. Това каза лидерът на ГЕРБ по време на посещение в Бесарбовския манастир. Искам да изясня какво казах по повод на ваксините на Пфайзер, за да не продължават спекулациите, каза той.

На ампулите пише, че са годни до 30.09.2021. С решение на ЕК този срок е удължен до декември. Претенцията ми към Румен Радев и Стойчо Кацаров е, че нямаха смелостта да обяснят на хората, че има казус със срока на годност. Ваксините са безвредни, но дали са ефективни? Няма време това да бъде проучено. Да бяха казали навреме: отидете и се ваксинирайте, докато ваксините са в срок, заяви Борисов.

Въпреки смирението, което проявявам към тези хора с предложението ми да се обединим около борбата с коронавирус кризата, те заявиха, че не ги интересува, заяви той.

Румен Радев казал, че е видял с очите си какво е да даваш дежурства в пандемия, когато има нарастване на случаите. А какво говореше преди - че мафията плаши хората със статистики от пандемията.

Светът вече излезе от пандемията, а в България отново се говори за пълно затваряне. Молбата ми към българите е само да отидат и да се ваксинират!

Какво щеше да стане, ако ние бяхме пуснали ваксина с изтекъл срок на годност, удължена с два-три месеца? Пред Министерски съвет щеше да има поне 5000 души на протест. Румен Радев си позволява да твърди, че разваляме ваксинационния план, а ние просто казваме истината!

Припомняме, за първи път експремиерът се изказа със съмнение за качеството на ваксините в неделя. Тогава заяви, че на българския народ се предлагат и прилагат ваксини с изтекъл срок на годност, което веднага бе опровергано от Министерство на здравеопазването.