Кметът на София Бойко Борисов е изпратил поздравително писмо до министъра на вътрешните работи и до главните комисари Илия Илиев и  Валентин Петров по случай навършването на 127 години от създаването на Националната полиция в България, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

"Като човек, работил в сферата на полицията, познавам работата Ви и знам колко много дава всеки един полицай от себе си ежедневно в работата, свързана с превенцията и в борбата с престъпността. Полицията на практика няма работно време и само човек, отдал се на хората и закона, може да бъде добър професионалист", пише Борисов. 

"Вярвам, че ще проявите необходимите воля и усилия за справяне с организираната престъпност и корупцията във всички сфери на обществения и политическия живот", допълва кметът.

"Като хора, натоварени с отговорност, сме длъжни да осигурим по-добър  живот на нашите съграждани и сънародници, повече сигурност в тяхното ежедневие", допълва той.

Бойко Борисов отправя призив с действията си полицията да помогне за утвърждаване на демокрацията в българското общество и затвърждаване на доверието в закона и в правовия ред в държавата. Той изразява надежда това да бъде постигнато чрез продължаване на доброто сътрудничество между Столичната община и службите на МВР.