Определено има голямо значение каква е степента на интензивните легла, които са заети. Различните вълни достигат една определена заболеваемост, но колко стигат до интензивните легла е един определящ критерий. Това заяви зам.-председателят на БЛС Николай Брънзалов пред БНТ за новата методика на правителството за затягане на мерките.

Той се надява новият план на правителството да е правилен критерий като се взимат мерки правилните мерки, но въпросът е като се взимат мерки колко ще бъдат спазвани. Населението къде осъзнато, къде неосъзнато изтезава здравната система и едва ли ще има ефект, но бъдещето ще покаже, подчерта Брънзалов. Той добави, че след последните две години за медиците, човешкият ресурс или е изтощен, или намалял. В момента сме в състояние на пандемия и който си мисли, че го няма това, не знам в кой свят се намира. След като има промяна в правилата, ще се отразят след време на самата пандемията, каза Брънзалов.

Премиерът обяви 10 COVID мерки за бизнеса
Обновена

Премиерът обяви 10 COVID мерки за бизнеса

България се разделя на 6 клъстера от области

Той настоя още ковид зоните да бъдат повече особено в малките градове и да не се занимават с други функции освен с диагностика и терапия, а не с лечение. Защо трябва да се прави кардиограма на всеки един пациент, който влиза в ковид зоните, недоумява Брънзалов.

По думите му, че обществото е маргинализирано относно ваксината, но има една малка част, която търси бустерната доза. С колебаещите се трябва да се работи, каза още Брънзалов и добави, че ваксинираните, дори да се разболяват, прекарват инфекцията много леко.

анкета

Какво ще направите при идването на Омикрон?

Виж резултати

Ще се ваксинирам 4.5%

Ще си сложа бустер доза 25.4%

Маски и дистанция 19.8%

Нищо, за да вървим към стаден имунитет 14.4%

Стига сте ни плашили 36.0%