В никакъв случай не трябва да се спира инерцията, набрана с ваксинирането. За това настоя заместник-председателят на БЛС Николай Брънзалов в студиото на БНТ.

Все още не е ваксинирана нужната част от населението, за да бъдем спокойни. Епидемията не си е отишла и нека да не се заблуждаваме, призова медикът.

Д-р Брънзалов увери, че грешки в сертификатите за ваксиниране няма. Дори една буквичка или интервал да бъде сгрешен, тази ваксина не може да бъде изпратена за издаване на ваксинационния сертификат. Има пациенти, които не си търсят сертификата.

Оправят всички сгрешени COVID сертификати до 21 май

Оправят всички сгрешени COVID сертификати до 21 май

Става дума за грешно изписани имена, изписани на латиница за гражданите с ЕГН и ЛНЧ

По думите му определено положението с разпределението на ваксините ще се подобри с новата заповед на служебния здравен министър Стойчо Кацаров. До четвъртък джипитата трябва да заявяват нуждите ваксини и на кой пункт им е удобно да ги получат.

"Проблемът на лекарите беше получаването на ваксините и количествата, които те получаваха", призна Брънзалов. Според него нещата ще се стиковат.

РЗИ поискала от личните лекари в София сами да си организират доставката на ваксините

РЗИ поискала от личните лекари в София сами да си организират доставката на ваксините

Георги Миндов: От РЗИ получаваме бой, но ще продължим да ги обичаме на инат

Той се надява желаещите да бъдат ваксинирани да се увеличат. Най-желаните ваксини са иРНК ваксините. От вчера има допълнителна информация в кратката характеристика на иРНК ваксините, че могат да бъдат съхранявани от 2 до 8 градуса до 31 дни.

Все още няма интерес децата да бъдат ваксинирани.