Бременна жена падна през прозорец при опит да избяга от отделението по акушерство и гинекология на многопрофилната болница в Горна Оряховица, предаде Нова телевизия. Състоянието й е тежко.

Съобщава се, че жената - бременна в петия месец, е приета в лечебното заведение на 8 май около 13:30 ч. След преглед е установено, че плодът е мъртъв, а пациентката е хоспитализирана, за да се предизвика изхвърляне на мъртвия плод.

През същия ден й е включена система с окситоцин за предизвикване на контракции, но процедурата не е била завършена. На всеки 6 часа са проследявани кръвните й показатели - хематокрит НСТ, хемоглобин, тромбоцити и др., които до днешния ден са били в норма.

Днес около обяд пациенти от болницата са сигнализирали, че млада жена е паднала отвисоко в двора на болницата. Санитарките веднага са повикали Спешна помощ.

Бременната жена е откарана в тежко състояние в многопрофилната болница "Д-р Стефан Черкезов" във Велико Търново.

Според първоначалната проверка на медицинския екип, младата жена се е заключила отвътре сама в болничната стая, след което се е опитала да се спусне през прозореца на четвъртия етаж с помощта на навързани чаршафи. Дежурният екип веднага е съобщил за инцидента на началника на родилното отделение д-р Михаил Милатович, който е бил извън болницата, но е пристигнал на място.

В полицията сигналът за инцидента е подаден в 15:40 ч.

От Районната прокуратура съобщават, че е извършен оглед на местопроизшествието, предстои да бъдат разпитани свидетели и да се назначат експертизи.