В София бе даден официален старт на втория сезон на кампанията на Българска асоциация по сексуална медицина „Пламък за секс", която е насочена към сексуалните проблеми в двойката.

По време на събитието беше представен обновения сайт  http://www.erekcia.com/, който дава съвети за по-горещи изживявания в леглото.

Активният сексуален живот е условие за добро качество на живот и с напредване на възрастта желанието за добър секс не намалява, твърдят организаторите на кампанията, чииято цел е да информира българите за причините и начините за предотвратяване на еректилната дисфункция.

Според социологическо проучване 62% от българите мечтаят за по-горещи изживявания в леглото.

Едно от лицата на инициативата, фолк-певицата Камелия, лично стартира броенето на сексуално задоволените двойки.

Първото по рода си съоръжение - брояч на сексуално задоволените, е инсталирано в центъра на София.

До края на годината броячът ще отчита посещенията на обновения сайт със закачливия надпис „0001.. чукнаха тук", а цифрите ще бъдат подменяни на специално събитие на всеки две седмици от атрактивни дами.

Една от тях ще бъде  избрана за „Мис Ерекция" и  обявена през месец декември.

Специално за откриването на брояча Диана Любенова, автор на предаването „Секс игри, ах!" и певицата Камелия бяха облечени в левитра дрес код, символ на неугасващия пламък на страстта.

Кампанията "Пламък за секс" е насочена и към мъжете, имащи проблеми с ерекцията. Според проучване всеки 5-ти българин има еректилни затруднения, а  на половината  българи им липсва сексът, който са имали в по-младите си години.

Стресът и проблемите в отношенията с партньора  са двете водещи причини за неудовлетворение в секса.

Мъжете биха искали по-чести сексуални контакти, а жените  по-голяма спонтанност и романтика.

Това е болестта на модерния мъж - бизнесмен,  погълнат от своята работа и изложен на ежедневен стрес", заяви д-р Околийски, един от изявените български сексолози.

Това показват и резултатите от проведеното наскоро проучване Дон Жуан, според което мъжете на ръководни позиции най-често посягат към оранжевото секс-хапче.

"Българинът се слави като най-секси мъж по света и се надявам, че с тази инициатива ще затвърдим неговия имидж на грижовен любовник",  заяви  певицата Камелия.

На сайта може да се получи полезна информация и съвети за по-добър сексуален живот, дадена лично от известните лица, застанали зад кампанията.

Там могат да се открият и  забавни анекдоти, любопитни секс факти, медицински съвети, връзки към кабинети на специалисти, интерактивни игри.