Няма мотиви да подкрепим актуализацията на бюджета.

Това заяви депутатът от БСП Дора Янкова пред журналисти преди заседанието на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание.

По думите й първо би трябвало актуализацията да е аргументирано доказано, че парите ще стигнат до българските граждани, които в момента имат проблеми.

Второто - трябва да има яснота, че актуализацията на бюджета ще стигне и ще укрепи определени сектори в стопанството на страната. Ние в момента правим по принцип актуализация заради дълга и в същото време се вади само мярката 60/40, посочи Янкова.

Караянчева за замразяването на заплатите: Може да не е полезно, но е редно

Караянчева за замразяването на заплатите: Може да не е полезно, но е редно

Тя се извинява за грешната си преценка за популизма във въпроса

Марката 60/40 няма да отиде при малките фирми и при средните, може би само при най-големите. Нека, но това е само една мярка и затова ще чуете дискусията, надявам се, каза още Дора Янкова.

Депутатът Крум Зарков посочи, че дали БСП ще подкрепи актуализацията на бюджета или не, щяло да се чуе в пленарната зала на Комисията по бюджет и финанси.

За съжаление една тежка криза принуди управляващите да се съобразят с логичното, а именно - не може депутатските заплати да са едни от най-бързо растящите в България, каза още той.

Милен Велчев: Най-черният сценарий на Горанов е твърде оптимистичен

Милен Велчев: Най-черният сценарий на Горанов е твърде оптимистичен

Тази криза щяла да е по-дълбока спрямо 2008 г.