Пипалата на Делян Добрев се простират и в държавното дружество "Булгартрансгаз" ЕАД. Тази информация изнесоха от "БСП за България" на редовната си пресконференция след заседание на Изпълнителното бюро на БСП.
От левицата разкритикуваха роднинско-олигархичния модел на управление на страната.

Атанас Зафиров разкри, че моделът в Хасково, дирижиран от Делян Добрев, е пренесен и на национално ниво в управлението на държавата. От БСП са категорични, че с него се застрашава модела на политическата демокрация в България. Така в "Булгартрансгаз" - дружество, управлявано от назорен и управителен съвет, също прозирали връзките на Делян Добрев.

ГЕРБ пита това ли са беквокалите на президента в БСП

ГЕРБ пита това ли са беквокалите на президента в БСП

Делян Добрев депозира оставката си в деловодството на парламента

Владимир Митрушев - бивш заместник-кмет на Община Димитровгард, е заместник-председател на Надзорния съвет на дружеството. Неговият баща е общински съветник от ГЕРБ.

Интересна е фигурата на председателя на УС - Таня Захариева - общински съветник от ПП ГЕРБ, председател на общинския съвет в Хасково и председател на управителния съвет на дружеството. Изпълнителният директор на "Булгартрансгаз" Георги Гегов живее с Теодора Георгиева, депутат от ГЕРБ.
Въпросните двама пък били кумове на Александър Ненков и Пламена Ненкова, която също е служител в държавното дружество като Началник отдел "Анализи и международна дейност".

Снимка 315802

Източник: Пресцентър БСП

Валери Жаблянов коментира, че това са трайни, стабилни, почти институционализирани роднински връзки по вертикала за разпределение на ресурси. По думите му по този начин се изграждат модели, които деформират местната и националната власт по посока на определени олигархични групи.

"Този модел не може да бъде наречен демократичен", категоричен е той. Въпросният модел обслужва изпълнителната власт и управляващото мнозинство, става ясно от изказването му. "За нас това е осъдително", отсече Жаблянов.
Според него има сериозна вътрешнопартийна криза в ГЕРБ, която няма начин да не се отрази на управлението и на управляващата коалиция.

Герберите в страната застават зад Делян Добрев

Герберите в страната застават зад Делян Добрев

Призовават ГЕРБ да не приеме оставката му

"Ние отдавна говорим на местно ниво, на национално ниво за начина на функциониране на държавно управляваните дружества. Това, от което сме изненадани приятно, е от особената активност на общественото мнение", посочи Жаблянов. Той бе категоричен, че прагът на търпимост към подобни безочливи постъпки вече е преминат.