На извънреден брифинг в парламента депутатът от ГЕРБ Делян Добрев съобщи, че е подал оставката си в деловодството - заявление за прекратяване на пълномощията му на народен представител.

Той прикани Йончева в рамките на 24 часа да извади по диаграмите, които показва, да извади имена, фирми, кой какви пари е вземал, давал или да му се извини, защото "нейната история минала всякакви разумни граници".

Според него срещу му са действали с ченгеджийски похвати и са скалъпили малки истини, които да изглеждат ужасно и да сринат авторитета на човек.

БСП показа пипалата на Делян Добрев и в "Булгартрансгаз"

БСП показа пипалата на Делян Добрев и в "Булгартрансгаз"

Левицата вижда сериозна вътрешнопартийна криза в ГЕРБ

Атаката срещу него цели да се прикрият новите обвинения на прокуратурата срещу Румен Овчаров.
"Всички знаем каква е обвързаността между Корнелия Нинова и Румен Овчаров. Както някои колеги казаха, Румен Овчаров е ментор на Корнелия Нинова. Той е гърба на Корнелия Нинова в БСП, завърши той.

Депутатът от ГЕРБ и зам.-председател на НС Цвета Караянчева нападна с редица въпроси БСП и лично към лидера на социалистите: "Вярно ли е, че съпругът на Корнелия Нинова работи в Лукойл? На каква позиция е? Каква заплата получава? В конфликт на заинтересованите ли е г-жа Нинова, когато гласува закони за горива, пазари, икономика. Спонсорирала ли е Лукойл г-жа Нинова и кампанията на БСП?"

Караянчева заяви, че очаква отговор от Нинова. Тя попита и това ли са "беквокалите на президента в БСП" и това ли е битката, която президента отваря срещу ГЕРБ.

Припомняме, вчера държавният глава Румен Радев захапа премиера Бойко Борисов с обвинението, че не може да контролира хората си в парламента.

Румен Радев очаквал от Борисов да озапти беквокалите си
Обновена

Румен Радев очаквал от Борисов да озапти беквокалите си

А той губел контрол върху партията си, според държавния глава

Александър Ненков защити семейството си в отговор на изнесената по-рано информация от БСП за кумгейт в "Булгартрансгаз". Той заяви, че се гордее с майка си и баща си.

За обвиненията срещу съпругата му отговори, че тя е професионалист и благодарение на нейните усилия дружеството се развива и е добро състояние. Ненков отрече Гегов някога да я е назначавал. По думите му съпругата му оглавява международния отдел, защото може да се справи с тази работа.