Регионалните формации на ГЕРБ застанаха зад Делян Добрев.

В няколко отворени писма местните формации на ГЕРБ се обявиха против оттеглянето на депутата и председател на енергийната комисия в парламента Делян Добрев.

Делян Добрев напуска политиката заради "Хасково гейт"

Делян Добрев напуска политиката заради "Хасково гейт"

Добрев бил смъртоносно ранен политически

В писмото от ГЕРБ - София се посочва, че е омерзително "един добър и достоен човек" да бъде принуден да се оттегли от политиката "чрез клевети и откровени манипулации". Столичните гербери са сигурни, че Добрев ще спечели съдебната битка и тогава истината щяла да излезе наяве.

"Затова, Деляне, призоваваме те да останеш", пише още в писмото, подписано от симпатизанти, районни кметове от ГЕРБ, общински съветници, народни представители и дори зам.-председателя на ГЕРБ - София и кмет на Столична община Йорданка Фандъкова.

Добрев се опитваше да управлява Хасково вместо мен, нападна кметът Беливанов

Добрев се опитваше да управлява Хасково вместо мен, нападна кметът Беливанов

Така отговори той, след като ГЕРБ му поискаха оставката за нередности

Гербаджиите от Русе и околностите също се обявиха в подкрепа на Добрев. Той бил доказан професионалист, и в качеството си на министър икономиката, туризма и енергийната сигурност на България. Те също призовават депутата да преосмисли решението си.

ГЕРБ - Разград пишат, че категорично застават за депутата и ценят високо неговите постижения. "Делян Добрев е човек с безспорни качества и компетентност, морал и добросъвестност и нелепи твърдения не могат да им опонират! Делян Добрев има нашата подкрепа! Призоваваме ръководството на ПП ГЕРБ да не приема оставката на Делян Добрев", категорични са привържениците и членовете на партията в Разград.

В Кърджали също призоваха Борисов да не приеме оставката на Добрев. Проявата на Добрев била знак на мъжество. "Тя е отказ от участие в един политически маскарад, режисиран от БСП, в който на хората услужливо се натрапва звучната българска дума "шуробаджанащина" и също толкова услужливо се пренебрегват заслугите на Делян като депутат и министър за възраждането на Хасково и напредъка на страната ни като цяло", посочва формацията на партията в Кърджали.

Суджукгейт е детска приказка в сравнение с Хасково и Добрев, смята Йончева

Суджукгейт е детска приказка в сравнение с Хасково и Добрев, смята Йончева

Томислав Дончев определи ситуацията като "риалити" формат

Подобна е позицията и на ГЕРБ - Ловеч и ГЕРБ - Велико Търново. Според тях скандала, повод за оставката на Добрев, е "буря... в чаша вода... Гнусни нападки, изкривени факти, спекулации и внушения...". Според ловешките гербери постъпката на Добрев също била достойна. За това Областната структура на ГЕРБ - Ловеч категорично не приема оставката на Делян Добрев и призовава народните представители от ГЕРБ да направят същото.

С подобно отворени писма и декларации излязоха местните управи на ГЕРБ - Бургас, Варна, Пазарджик, Перник, Сливен и Пловдив.

Около това становище се обединиха и организацията на Жени ГЕРБ и Младежката организация на партията.