"Хасково гейт" продължава да тресе политическото пространство. Не ме интересува личността Добрев, а системата, която е създал в общината". Така атакува социалистката Елена Йончева в ефира на БиТиВи.

Герберите в страната застават зад Делян Добрев

Герберите в страната застават зад Делян Добрев

Призовават ГЕРБ да не приеме оставката му

Тя отново разкри семейно приятелските отношения на Делян Добрев и назначенията в Хасково. Според Йончева не било морално политик да кадрува. За заканите да я съдят близките на Добрев, тя подчерта, че се опитват да я сплашат, когато се опитва да разкрие корупционни практики.

Цялата държавна машина била срещу нея. "Проблемът е цялата финансова обвързаност", коментира Йончева хасковската афера. Подобно било положението в целия регион. Смущаваща била ситуацията роднини да контролират роднини. Тя недоумява как Добрев е назначил своите бизнес партньори на ключови позиции в общината.

Добрев се опитваше да управлява Хасково вместо мен, нападна кметът Беливанов

Добрев се опитваше да управлява Хасково вместо мен, нападна кметът Беливанов

Така отговори той, след като ГЕРБ му поискаха оставката за нередности

"От къде намирате тази наглост и схема", попита Йончева. Герберът Делян Добрев се закани да потърси съдебна отговорност от Йончева.

"Цяла седмица обикалям по студията да обяснявам след госпожа Йончева, че нямам сестра", изтъкна Добрев. На цялата тази история трябва да се сложи край, подчерта той и "захапа" депутатката от БСП, че разказвала как герберът назначил зет си. "Нямам сестра, за да имам зет", подчерта Делян Добрев. Няма схема, отговори на критиките на левицата той.

Суджукгейт е детска приказка в сравнение с Хасково и Добрев, смята Йончева

Суджукгейт е детска приказка в сравнение с Хасково и Добрев, смята Йончева

Томислав Дончев определи ситуацията като "риалити" формат

"Целта беше да се опетни името ми", изтъкна депутатът. "Успяха, в очите на хората аз вече не съм професионалист", оплака се Добрев и допълни, че затова казват, че политиката е мръсна работа.

"Положението е нетърпимо, в очите на хората аз съм човек, който се занимава с шуробаджанащина", изтъкна герберът. "Вече съм достатъчно окепазен", заяви Делян Добрев и обясни, че тази сутрин е разговарял с премиера Бойко Борисов. Споделил му ситуацията си. Казал на Бойко Борисов, че напуска всички позиции. Не иска това да влияе на кабинета. Стана нетърпимо, категоричен е депутатът.

Добрев се отказва от всички позиции, дори и тези, които заема в партията. Слага край на политическата си кариера. "Аз съм смъртоносно ранен политически", заяви Делян Добрев. Борисов се съгласил с мнението му. Чувства вина за действията на кмета Добри Беливанов, който започнал да играе по свирката на БСП.

Добрев се похвали, че е съученик и на Румен Радев

Добрев се похвали, че е съученик и на Румен Радев

Червени фирми санирали блоковете в Хасково

"Няма ненаказано добро", коментира още Делян Добрев. "Аз и партия ГЕРБ сбъднахме детската му мечта да бъде областен управител и кмет", заяви той и се извини на целия град за работата на хасковския кмет. "Това не беше атака срещу господин Добрев", а срещу схемата Добрев, констатира на финала на спора Елена Йончева. "Няма такава схема", репликира Делян Добрев. "Не се правете на морален стожер госпожо Йончева, вие сте в политиката по шуробаджанашка линия", атакува я той.