Правителството в оставка на Борисов не желае да изпълнява функциите си и това е огромен риск за държавата, икономиката и домакинствата. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на среща със синдикати и работодатели.

Нинова предлага 2 конкретни предложения за решения, които партията внася веднага в Народното събрание. Първото е парламентът да задължи Министерски съвет да внесе актуализация на бюджета, с която да се гарантират средства за антикризисни икономически и социални мерки до края на годината.

Второто е парламентът да задължи Министерски съвет да внесе в европейските институции в срок до края на април Плана за възстановяване и устойчивост. Той се нуждае от корекции и подобрения, за които БСП има конкретни предложения, но с оглед спазване на срока правителството на Борисов да поеме отговорността, за да не се допусне закъснение във финансирането на България, заяви Нинова. Тя добави, че потърсим диалог с другите парламентарни групи.

Синдикатите и работодателските организации се обединиха около тези предложения като най- правилни в този момент. На срещата присъстваха членовете на Бюджетната комисия в парламента от групата на левицата се срещнаха със синдикатите КНСБ и "Подкрепа", и работодателските организации - Асоциация на индустриалния капитал в България, Българска стопанска камара, Българска търговско-промишлена палата, Конфедерация на работодателите и индустриалците в България.