"До края на този месец ще бъде внесен в Народното събрание. Всеки ден сме свидетели на скандали - SMS-и, снимки, всеки ден каскада от скандали с корупционен привкус. С ДПС предстоят разговори, надяваме се да бъдем подкрепени".

Парламентът отхвърли ветото на президента върху закона за МВР

Парламентът отхвърли ветото на президента върху закона за МВР

С гласовете на 136 депутати законопроектът бе повторно приет

Така депутатът от БСП Филип Попов коментира пред "Денят ON AIR" въпроса за вота на недоверие срещу правителството, който левицата обяви по-рано.

Той обсъди и други актуални теми, сред които ветото на президента върху закона за МВР, което днес не мина в парламента.

С днешното гласуване депутатите окончателно възложиха охранителни функции върху новосъздадената дирекция в МВР "Жандармерия, специални операции и борба с тероризма".

"Тези предложения бяха внесени от народни представители без обсъждане. Това говори иносказателно за намеренията на управляващите. Сега се дублира част от функцията на НСО, не знам защо се прави, няма икономическа логика дори", каза Попов.

БСП иска вот на недоверие срещу правителството до края на юли
Обновена

БСП иска вот на недоверие срещу правителството до края на юли

Отхвърлено бе предложението на Янаки Стоилов за организиране на протести

По думите му чисто икономически редовите полицаи няма да усетят промяна като увеличение на заплати.

"Голяма част от бюджета на МВР ще отиде в това направление. Очевидно целта е да се закрие НСО, не знаем защо. Не съм видял шерифи да охраняват президента на САЩ, там има Secret Service. Съгласно Закона за НСО президентът, премиерът са длъжни да бъдат охранявани от НСО до края на мандата си и нямат право да се откажат от тази охрана", обясни Попов.