Вот на недоверие срещу правителството на тема корупция до края на юли.

Това решение взе на днешното си заседание Националният съвет на БСП, съобщиха от пресцентъра на социалистите.

Ако Националният съвет одобри да проведем гражданската подписка срещу правителството - ще я направим. Ако я отхвърли - не.

Кирил Добрев : БСП е кауза, не нечия собственост

Кирил Добрев : БСП е кауза, не нечия собственост

Социалистът не иска водеща политика в партията да е разделението

Това обяви соцлидерът Корнелия Нинова днес.

Отхвърлено бе предложението на Янаки Стоилов за организиране на протести срещу правителството на Бойко Борисов.

Припомняме, че на пленума беше решено, че изборът на лидер ще се проведе на 12 септември, а конгресът на БСП ще се състои на 26 септември.

Нинова не се е заявила като кандидат за втори мандат на поста председател на БСП. Това стана ясно от коментара ѝ пред медиите.

Нинова не се е заявявала за кандидат за втори мандат

Нинова не се е заявявала за кандидат за втори мандат

Пряк избор на лидер ще има, убедена е тя

Досега има издигнати над 40 кандидати.

По-рано днес Антон Кутев заяви, че иска лидер, който да изведе БСП на барикадата.

Нинова е редложила на НС социално-икономически план за възстановяване от кризата

Планът за възстановяване от кризата съдържа мерки за възстановяване на икономиката, земеделието, реформа в здравната система, пенсионната система и социалната политика.

Специално внимание обръщаме на регионалното развитие и огромната пропаст между най-слаборазвитите райони и трите най-големи български града. Неслучайно всички т.нар. клъстери на зараза са именно в такива общини - не само в ромските гета. Бедността, липсата на поминък принуждава болшинството от работоспособното население да пренебрегва мерките за здравна сигурност само за да има какво да сложи на масата в края на деня.

Именно поради тази причина предлагаме пакет закони за подпомагане на слаборазвитите региони и създаване на специални фондове за тази цел.

Преди 2 седмици представихме закон за държавен фонд за устойчиво развитие на Северозападна България, готови сме с аналогични фондове за Родопите, Странджа-Сакар, както и пограничните и планинските райони, заяви тя.