През изминалите години БТК си партнира успешно със социалните партньори, включително и с КТ „Подкрепа и категорично не проявява избирателно отношение към представители на отделни синдикални организации.

Това се посочва в изпратена до медиите позиция на компанията във връзка с прекратяването на трудовите договори на всички представители на синдикатите, които са излъчени от КТ „Подкрепа".

БТК следва стратегията си за превръщане в клиентски-ориентирана, ефективна и динамична телекомуникационна компания. Като част от тази стратегия БТК извършва преструктуриране, оптимизация на бизнес процеси и технологично обновление, допълват от комканията.

От там обясняват, че това са  логични бизнес стъпки особено в период на икономическа рецесия за страната и осъществяване на сливането на компанията с 2be.

От компанията разясняват, че провеждат преструктурирането като спазват трудовото законодателство и са в диалог с всичките си социални партньори.

В резултат на успешното социално партньорство има сключени шест колективни трудови договори, пакет от социални придобивки и справедлива, изключително в интерес на служителите, социална система за обезщетения.

В частност КТ „Подкрепа" е страна по колективните договори и участва във всички формати на социалния диалог, допълват от компанията.