При всяка една проверка се откриват десетки посетители с хладно оръжие, които могат да бъдат опасни за другите клиенти, предаде Burgas Info.

Това признаха от Областна дирекция "Полиция" в Бургас на работна среща, посветена на сигурността по увеселителните места.

От ОДП се ангажираха с превантивни мерки, които да не водят до инциденти, като последния с починалото момче от охраната на "Елит".

От полицията ще настояват да бъдат предвидени глоби както за собствениците на заведения, в които открият граждани с хладно оръжие, така и за самите притежатели на такова хладно оръжие.

По време на пресконференцията пред журналисти бяха показани около 20 вида и различни по големина ножове, нунджако, боксове, палка, пригодена за минути да стане сабя и дори малка брадвичка.

Всички тези оръжия са иззети при рутинни проверки в бургаските заведения от посетители, но са едва една десета от всичко, информира комисар Павлин Димитров.

По предложението на полицията вече е внесена докладна записка в общинския съвет.

Органите на реда настояват в заведенията да се въведе необходимият пропускателен режим с цел да не се допускат клиенти с хладно оръжие.

Има предложение и за въвеждането на паник- бутони в дискотеките, с които да се предупреждават директно патрулите при възникване на сбиване в дискотека или пред нея.

От полицията настояват още да бъдат оборудвани заведенията с технически средства за откриване на хладно оръжие.

Не всички собственици, обаче са съгласни на тези мерки, каза Павлин Димитров.